Posted on Leave a comment

Патентован български Колаген в качествена козметика!

патентован колаген хидролизат

Защо патентован колаген хидролизат?

Патентован колаген хидролизат е революционно откритие! Знаете ли, че 75% от нашата кожа е изградена от колаген хидролизат? Ето защо той се явява най-естествената и ефективна съставка за хидратиране и забавяне на процесите на стареене. В днешно време най-търсените козметични продукти са именно с колаген. Тук има важна подробност, която производителите и търговците умишлено пропускат. Това, че в козметиката Ви има колаген, съвсем не означава, че той действително ще бъде усвоен от кожата! Когато й „натрапим“ неусвояема молукула я стресираме допълнително. Така вместо да й помогнем да бъде здрава и млада, я поставяме в позиция на защита и отбрана.

Тук е моментът да споделим един факт, с който можем да сме горди! Още в началото на 90-те години на миналия век н.с. инж. Таня Роганска разработва и патентова Колаген хидролизат. Той доказано въздейства на молекулярно ниво за възстановяване структурата на кожата. Българският колаген хидролизат е с доказана ефективност. Така става и водеща съставка във висшата и професионална козметка по целия свят!

патентован колаген хидролизат

Българският патентован Колаген хидролизат в Collagena

Нека разберем защо българският патентова Колаген хидролизат е истински феномен. Колагенът е фибриларен белтък, съставен от аминокиселини. Молекулата му има вид на тройна спирала с молекулярно тегло ~360 000 D, състояща се от три пептидни вериги. Всяка една от тях съдържа по 19 незаменими аминокиселини (една от тях е Хидроксипролин, съдържаща се единствено в колагена). Хидроксипролин е твърде голяма, за да не може да проникне в този си вид в дълбочината на кожата и да окаже биологичното си въздействие.

Под тази си форма (нативният или жив колаген) е подходящ за много ценни продукти с медицински цели. Това са например превръзки за тежки изгаряния, биологични хирургически конци и др. Живият колаген, обаче не е подходящ за козметични продукти, чиято цел е регенерация и поддържане на младия и красив вид на кожата. Научно доказано е, че за да окаже биологично въздействие вурху кожата на молекулярно ниво, нативният колаген трябва да се преработи и доведе до фрагментиот молекулата с размери между 3000 – 5000 D.

Именно в това се изразява патентът а български колаген – изобретение номер 60847 – хомогенни по размери фрагменти с точно определена молекулна маса, получени и пречистени през мембранна технология. С изключителна чистота от 97-99,5 %, максимално освободен от съпътсващи го странични вещества от неорганичен и органичен произход.

Ето защо, ако наистина искаме да се възползваме от действието на колагена, можем спокойно да избираме козметиката с патентован български колаген хидролизат, който има научно доказано въздействие на клетъчно ниво! Стимулира клетките да продължават производствот на собствени колагенови фибри.

Българският патентован Колаген хидролизат е гаранция за регенерация, възстановяване и поддържане правилната структура на кожата, на свежия й и млад вид.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ПРОДУКТИТЕ на COLLAGENA?

Всеки продукт, който предлагаме е проверен, чрез фирмените стриктни критерии, за да сте сигурни, че е изчистен от вредни съставки, като парабени, минерални масла, силикони и др.

Collagena предлага лесен и удобен начин да пазарувате натурални продукти за красота в този сайт, освободени от токсични съставки и формули с много въпросителни, съдържащи се в почти цялата гама масово произвеждана козметика днес. Ние от Collagena не сме само за премахването на вредните химикали, чрез предлагането на щадящи и здравословни продукти за красота. Ние сме за разумните покупки, добрият начин на живот, честната и открита търговия, правата на животните ( да спрем опитите върху тях) и накрая, но не на последно място удоволствието от използването на качествени и екологично чисти продукти.

Продуктите на Collagena са подбрани и тествани индивидуално според състава им, и са с клинично доказана безвредност и ефективност. Изборът на хипоалергенна парфюмна композиция е извършен в Швейцария.

Вижте ВИДЕО резултати на продуктите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *